Results 1 to 3 of 3

Thread: Ashrae

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    August 27, 2015
    Posts
    9
    Current Local Time
    02:57 PM

    Not allowed! Not allowed!

    Ashrae

    Hello world!

    I have an issue, currently working on developing an HVAC system we usually work on a Revit Server, as of now we are working in an individual project, when i set up the AHU and Air terminals and duct system it shows the system inspector and duct sizing.

    But when i try to size i have a coefficient loss, ive researched much and my deduction is im missing the ASHRAE .XML files, in the following i will link an image and im wondering if i can load the ASHRAE tables to the project and how so? It seems like not much information is found on the internet regarding this subject i appreciate the help.

    Vik

    Click image for larger version. 

Name:	Captura2.JPG 
Views:	29 
Size:	219.1 KB 
ID:	27426

  2. #2
    Forum Addict josephpeel's Avatar
    Join Date
    May 3, 2012
    Posts
    1,402
    Current Local Time
    07:57 AM

    Not allowed! Not allowed!
    If you can't get the ashrae table working (I don't know how this works...) you can also go into the families and set the pressure drop to "specific pressure loss". Then you can fill in a fixed pressure drop or link it to a formula. (Which is the only way to do it with non US standards).

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    August 27, 2015
    Posts
    9
    Current Local Time
    02:57 PM

    Not allowed! Not allowed!
    Ive tried doing the following before, i can change the elbows to specific loss or coefficient, but when i come to the tees i only have the ASHRAE table option or undefined. Im coming to the conclusion its a flaw in the 2016 version. So far i still have not found the proper solution

Similar Threads

  1. ASHRAE 62.1 VRP Calculation
    By Necro99 in forum Dynamo BIM
    Replies: 6
    Last Post: July 29th, 2018, 10:40 PM
  2. Ashrae tables
    By Chris.kershaw in forum MEP - General
    Replies: 1
    Last Post: December 2nd, 2016, 07:03 PM
  3. Creating an ASHRAE Schedule
    By txelwood in forum MEP - General
    Replies: 0
    Last Post: April 25th, 2014, 08:47 PM
  4. ASHRAE Viewer for Revit MEP 2011/2012
    By troygates in forum MEP - General
    Replies: 0
    Last Post: March 31st, 2011, 11:08 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •