Donate Now Goal amount for this year: 2500 USD, Received: 2249 USD (90%)

Results 1 to 7 of 7

Thread: 2011: Should the ambient occlusion pass show up in plots?

  1. #1
    Member
    Join Date
    December 12, 2010
    Location
    Paradise, CA
    Posts
    52
    Current Local Time
    04:23 PM

    0 Not allowed! Not allowed!

    Question 2011: Should the ambient occlusion pass show up in plots?

    I've got several views that are set to shaded-with-edges and have ambient occlusion turned on. When I plot these views, either directly to the plotter or to PDF files, the ambient occlusion effect does not show up.

    Is this just something weird with my setup or is this a "feature"?

    Chris

  2. #2
    French Moderator jbenoit44's Avatar
    Join Date
    December 7, 2010
    Location
    Nantes, France
    Posts
    1,380
    Current Local Time
    01:23 AM

    0 Not allowed! Not allowed!
    I've read some time ago that ambient occlusion won't print if image width is set to more than 2000 pixel.

    check here

  3. #3
    Moderator
    "Mark Twain"
    mdradvies's Avatar
    Join Date
    December 16, 2010
    Location
    Boxtel, Netherlands
    Posts
    4,551
    Current Local Time
    11:23 PM

    0 Not allowed! Not allowed!
    Quote Originally Posted by jbenoit44 View Post
    I've read some time ago that ambient occlusion won't print if image width is set to more than 2000 pixel.

    check here
    Julien, exporting indeed does sometimes work (on smaller sizes). But that wasn't the question: will it PRINT? The answer to that question is no, it won't. You can't print AO to pdf or directly on plotter. The only workaround is creating an image by export and reimporting this. Also you can save a view as an image from within revit and place this on a sheet. This should work also. (again, only for sizes smaller than 2000 pixel).

  4. #4
    Member
    Join Date
    December 12, 2010
    Location
    Paradise, CA
    Posts
    52
    Current Local Time
    04:23 PM

    0 Not allowed! Not allowed!
    Thanks, guys. You've answered my question.

  5. #5
    Senior Member kamranmirza's Avatar
    Join Date
    January 12, 2011
    Location
    London, UK
    Posts
    562
    Current Local Time
    12:23 AM

    0 Not allowed! Not allowed!
    Hi.

    1. Any updates on this 2000 pixel limit on ambient occlusion export ? Does it still apply ?
    2. Is there a 'live' work-around the export image method ? Once the image is exported, it is 'dead', any way to have an image that will update itself without the user needing to re-export and re-insert into sheets every time ?

    Thanks in advance, Kamran.

  6. #6
    French Moderator jbenoit44's Avatar
    Join Date
    December 7, 2010
    Location
    Nantes, France
    Posts
    1,380
    Current Local Time
    01:23 AM

    0 Not allowed! Not allowed!
    1- have read somewhere it is fixed in 2013
    2- use raytrace mode in 2013

  7. #7
    Senior Member kamranmirza's Avatar
    Join Date
    January 12, 2011
    Location
    London, UK
    Posts
    562
    Current Local Time
    12:23 AM

    0 Not allowed! Not allowed!
    Oh, ok. Thanks. Will try it out.

Similar Threads

  1. Show Off Your Workspace!!
    By dzatto in forum Out There
    Replies: 186
    Last Post: August 20th, 2013, 10:23 PM
  2. Show Off Your Interior / Exterior Spaces
    By dzatto in forum Out There
    Replies: 28
    Last Post: May 4th, 2011, 03:13 PM
  3. 2011: show demolition in all previous phases?
    By hclbaumbach in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 5
    Last Post: April 30th, 2011, 01:23 PM
  4. Win a Free Pass to AU 2011 in Las Vegas
    By Munkholm in forum Out There
    Replies: 4
    Last Post: March 31st, 2011, 03:56 AM
  5. Show me your Blog!
    By Munkholm in forum Out There
    Replies: 13
    Last Post: March 18th, 2011, 07:44 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •