Results 1 to 4 of 4

Thread: Walls not showing in structural elevations

  1. #1
    Moderator
    "OMG I killed Revit"
    dzatto's Avatar
    Join Date
    December 9, 2010
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    5,236
    Current Local Time
    03:44 AM

    Not allowed! Not allowed!

    Walls not showing in structural elevations

    I already posted this at "that other site", but everyone is here...so....

    Whenever I cut an elevation or section, then change it's discipline to structural, the walls disappear. I can't figure out how to keep that from happening. I checked all the usual suspects, and nothing is working. If I change the discipline back to architectural, the walls come back. Any ideas?

  2. #2
    Moderator
    "RFO 2012 Spelling Bee Champion"
    Alex Cunningham's Avatar
    Join Date
    December 8, 2010
    Location
    Northern California
    Posts
    3,572
    Current Local Time
    01:44 AM

    Not allowed! Not allowed!
    This is due to the fact that the wall are not set as bearing walls. Arch has their own walls and Struct has its own walls. If the Arch wall has the "bearing wall" check in the instance properties it will display the walls when you set the visibility to structural. You could also dawr structural walls is Revit Structure.

  3. #3
    Moderator mark b's Avatar
    Join Date
    December 7, 2010
    Location
    NSW Australia
    Posts
    1,431
    Current Local Time
    07:44 PM

    Not allowed! Not allowed!
    Hi dzatto
    glad you made it over.
    Don't you have to put walls in as structural. Under structral on ribbon
    or
    change the walls "structural usage" in wall properties to strutural
    and it will work

    oops to late !!

  4. #4
    Moderator
    "OMG I killed Revit"
    dzatto's Avatar
    Join Date
    December 9, 2010
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    5,236
    Current Local Time
    03:44 AM

    Not allowed! Not allowed!
    Wow, I feel stupid. I checked everywhere, but it never occurred to me to make sure the walls were structural. I don't run into this problem unless I'm doing a CMU block building. Thanks for the replies guys. Now if I can only get my damn IT guy to unblock the site at work, I'll be on here way more often. lol

Similar Threads

  1. Accent Striping in Architectural Elevations
    By dzatto in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 44
    Last Post: June 11th, 2015, 03:04 PM
  2. Offsets, Default Elevations, and Elevations
    By echo in forum MEP - General
    Replies: 6
    Last Post: January 10th, 2012, 11:20 PM
  3. Interior elevations and elevation callouts
    By stl4310 in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 29
    Last Post: December 28th, 2011, 09:25 PM
  4. Crop Region in Elevations
    By dzatto in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 15
    Last Post: May 27th, 2011, 02:46 PM
  5. Elevations
    By gdoherty0102 in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 5
    Last Post: March 31st, 2011, 12:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •