Results 1 to 8 of 8

Thread: Failed to load library...

  1. #1
    Moderator snowyweston's Avatar
    Join Date
    December 21, 2010
    Location
    C.LONDON
    Posts
    4,311
    Current Local Time
    10:54 PM

    Failed to load library...

    Failed to load library...-untitled.png

    I'm sorry, Revit, you what?


    To wit, there is a distinct difference between:

    1. not giving much of a monkey's for architectural visualisation of the rendering kind
    and
    1. caring what's up with one's lovingly crafted (Revit) materials library

    The .adsklib file remains in the location, the path is correct, and I have read/write to that area of the server. Nothing has changed. The file itself says

    What's interesting (?) each time I go to locate it, the "Select File" dialog defaults to look for *.adstlib ???

    Not happy.


    EDIT
    still not happy - but now even more confused.

    I can point 2015 at it fine. I don't recall there being any announced changes with how 2017 handled materials?

    Any ideas?
    Last edited by snowyweston; April 3rd, 2018 at 03:51 PM.

  2. #2
    Member kowen1208's Avatar
    Join Date
    January 18, 2013
    Location
    Utah
    Posts
    354
    Current Local Time
    04:54 PM
    One of my colleagues computer was doing that recently. It's working now, but still a mystery to both of us as to why it wasn't working, or why it decided to start working again. Hoping to see if someone else knows in case it happens again.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    April 14, 2011
    Posts
    1
    Current Local Time
    11:54 PM
    Did you ever get a fix for this? We're getting the same in Revit 2016 and 2017.

  4. #4
    Senior Member Andres Franco's Avatar
    Join Date
    June 21, 2012
    Location
    Tours, France
    Posts
    808
    Current Local Time
    11:54 PM
    My 2017 and 2018 still doing that randomly from some months then, I've noticed that for the first time last year, but it didn't seem important to me, I've noticed that doing stupid things like close/open Revit fix it momentary and if I re start my PC don't fix it either , so not a clue what's happening
    Last edited by Andres Franco; June 7th, 2018 at 02:44 PM.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    January 6, 2012
    Posts
    4
    Current Local Time
    05:54 PM

    Same issue in 2018

    Quote Originally Posted by Andres Franco View Post
    My 2017 and 2018 still doing that randomly from some months then, I've noticed that for the first time last year, but it didn't seem important to me, I've noticed that doing stupid things like close/open Revit fix it momentary and if I re start my PC don't fix it either , so not a clue what's happening
    I am having this issue, as well. Surprised I don't see more complaints on this forum...

  6. #6
    Forum Co-Founder Twiceroadsfool's Avatar
    Join Date
    December 7, 2010
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    9,532
    Current Local Time
    04:54 PM
    As mentioned in another thread on this topic, ive verified it will do this if you have multiple products opened accessing the same ADSKLIB: Only the first opened will get access.

  7. #7
    Moderator cellophane's Avatar
    Join Date
    August 9, 2011
    Location
    Louisville, KY
    Posts
    5,922
    Current Local Time
    05:54 PM
    Quote Originally Posted by Twiceroadsfool View Post
    As mentioned in another thread on this topic, ive verified it will do this if you have multiple products opened accessing the same ADSKLIB: Only the first opened will get access.
    Multiple projects on the same PC or multiple projects across an organization?

  8. #8
    Forum Co-Founder Twiceroadsfool's Avatar
    Join Date
    December 7, 2010
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    9,532
    Current Local Time
    04:54 PM
    Quote Originally Posted by cellophane View Post
    Multiple projects on the same PC or multiple projects across an organization?
    Same pic, as far as I know. Haven't checked the other.

    Sent from my Phablet. Please excuse typos... and bad ideas.

    Aaron Maller
    Director
    Parallax Team, Inc.

Similar Threads

  1. Load another DLL failed
    By ms44 in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 0
    Last Post: May 8th, 2017, 07:57 AM
  2. - REX startup failed:
    By Sushobhan in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 2
    Last Post: July 23rd, 2015, 02:30 PM
  3. Suggestions for getting training on how to use the materials library/asset library?
    By DesignApparatus in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 12
    Last Post: November 20th, 2014, 02:29 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: April 27th, 2013, 01:16 PM
  5. i have problem when make new family that it load me to the library instead!!!
    By ahmed_hassan in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 4
    Last Post: October 17th, 2011, 10:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •