Announcement

Collapse
No announcement yet.

Structural Member Callout Tag Spacing

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Structural Member Callout Tag Spacing

    What controls the spacing between the leader and the tag? I have 2 of the same tags calling out 2 different members. On has the leader near the tag, the other has a big gap. Why? I'd like them all to be uniform. It looks like carp. lol
    Attached Files
    Dan

    #2
    Have you checked the justification of the text? Seems like center vs left
    Juan Carlos Moreno
    Store Designer & Merchandising Manager
    Sisley Cosmetics

    Comment


      #3
      that's weird. almost looks like one is outlined to the right and the other to the left. are you sure these aren't different types? did you mirror one by any chance?
      Martijn de Riet
      Professional Revit Consultant | Revit API Developer
      MdR Advies
      Planta1 Revit Online Consulting

      Comment


        #4
        It is weird. They are different OOTB types. The W8X28 is the column tag, the W14X22 is the structural member tag. I looked at both families and the horizontal justification is the same, centered. What tells the tag where to start the leader?
        Dan

        Comment


          #5
          is this a live section cut or drawn with detail components?
          -Alex Cunningham

          Comment


            #6
            Live section. The W14X22 is a detail component on top of the live section. I had to do this to show the plate behind it, but in front of the W8X28 column. Why do you ask?
            Dan

            Comment


              #7
              i am recreating it to see if I can find why its annotating like your picture.
              -Alex Cunningham

              Comment


                #8
                This is strange, both my tag by catagory notes are looking the same. I would guess you cant safly reload the "Generic Model Element Tag", your "Structural Column Tag" is displaying like mine. both are OOTB content I am playing with.

                I would venture to guess that they allignment of the txt in your "Generic Model Element Tag" is off. If you even the family you will probly see somthing like below. The text should be dead center of the rp lines.
                Attached Files
                -Alex Cunningham

                Comment


                  #9
                  Yep, both tags look exactly the same. The only difference was the structural member tag family had the "outline" of the label (when you select it) way past the "box". I stretched it back to the box, reloaded it, and nothing changed. I guess that part doesn't matter. I guess I'll live with it for now. It's not a big enough deal to stop being productive, it's just bugging me. lol

                  Thanks for looking into it guys. I'll mess around with it a bit more and see if I can figure it out.
                  Dan

                  Comment


                    #10
                    I sometimes have a great deal of problems with reloading families.... they dont always update. If you can, without causing too much damage to the rest of your project, remove the family and reload a new fresh one. or test it with loading it with a new name and trying it that way.
                    -Alex Cunningham

                    Comment

                    Related Topics

                    Collapse

                    Working...
                    X