Announcement

Collapse
No announcement yet.

Outsourcing (revit) tekenwerk pro's en contra's

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • mdradvies
  replied
  Zo is het ook niet opgevat.... was alleen benieuwd.

  Leave a comment:


 • MarktH
  replied
  Originally posted by mdradvies View Post

  Waar woon je ergens dan?
  Mijn woonplaats is Aruba. Het is niet mijn bedoeling om hier reklame te maken voor mijzelf of mijn bedrijfje. Het is meer een marktonderzoek.

  Mark

  Leave a comment:


 • mdradvies
  replied
  Ok sorry...
  Dat is een ander verhaal.

  In dat geval zou ik er zelf geen problemen mee hebben. Maar het punt van tekenstandaarden blijft wel staan. Het kost tijd en moeite om iemand in te werken in een organisatie, dat zal niet anders zijn (en misschien nog wel meer) als je niet op fysiek de zelfde locatie bent.

  Waar woon je ergens dan?

  Leave a comment:


 • MarktH
  replied
  reply

  Originally posted by mdradvies View Post

  Mag ik vragen: waarom geen Nederlandse tekenbureaus inschakelen?
  Eerst als algemene opmerking: deze tread ben ik juist gestart vanuit het oogpunt van de partij die het outsourced werk doet. Mijn doel is om juist de nadelen te weerleggen en de voordelen te onderstrepen.

  1) Snelheids toename: inderdaad is het zo dat er een beperkte mogelijkheid is tot overleg. Maar door goed plannen is het mogelijk om daar op een efficiente manier mee om te gaan. Zelf zit ik in een tijdzone die 6 uur achter ligt op nederland. Voor mij betekend dat dat ik voor 11 uur mijn "vergaderingen" met Nederland gehad moet hebben.
  2) Juist door slim om te gaan met het tijdverschil kan het ook ten gunste van het project gebruikt worden. Als ze in Nederland stoppen met werken heb ik nog 6 uur te gaan. en kan ik dus iets af maken terwijl Nederland slaapt. Bijv. nederland stuurt 's middags om 16:30 een schets door, Hier werken we het direkt uit en om 8:00 (NL tijd) zit het alweer uitgewerkt in de mailbox.

  Nog een ander punt: door de moderne technieken is virtueel vergaderen steeds makkelijker. Mijn ervaring met bijv. skype zijn supergoed. Met een video gesprek zie je elkaar, en door de mogelijkheid van het delen van (een deel van) je scherm is het alsof je naast elkaar naar het scherm zit.

  mvg,

  Mark

  Leave a comment:


 • mdradvies
  replied
  Mark, welkom op het forum.

  Uit de manier waarop je het geheel omschrijft maak ik op dat je outsourcing richting lage loonlanden (bijv India) bedoelt?
  Van wat ik ervan gehoord heb werkt dit alleen als je een erg duurzame relatie opbouwt met je partners en vergt het grote investeringen in tijd en direct overleg om de modelleerstandaarden over te brengen. Niet iets wat je 1-2-3 even opzet.

  Dus ik heb mijn twijfels over de economische voordelen. En over de snelheidstoename. Want het gebeurt bij gedeelde projecten in Nederland al heel vaak dat je moet wachten op reactie van partners (constructeur, installateur, projectarchitect, bouwfysicus, brandveiligheidsexpert, etc). Als het goed geregeld is kun je met Nederlandse partijen vragen binnen en (paar) uur afkaarten. Zal lastig worden als je maar een uur overlap hebt in werktijden per dag. Dan duren simpele vragen al snel een dag en complexe zaken die heen en weer worden gestuurd gaan dan heel veel tijd in beslag nemen.

  Mag ik vragen: waarom geen Nederlandse tekenbureaus inschakelen?

  Leave a comment:


 • MarktH
  started a topic Outsourcing (revit) tekenwerk pro's en contra's

  Outsourcing (revit) tekenwerk pro's en contra's

  Hallo mensen,

  Waar ik erg benieuwd naar ben is hoe men er in het algemeen tegenover staat om tekenwerk te laten doen door externe mensen/bedrijfven. Er is vaak tijdverschil tussen de opdrachtgever en de tekenaar.

  Enkele nadelen:
  - Geen fysiek overleg mogelijk.
  - Slechts gedeeltelijk overlappende kantoor uren.

  Enkele voordelen:
  - Economische voordelen.
  - Door creatief om te gaan met het tijdverschil kan er snel gewerkt worden. Afhankelijk van de relatieve geografische locaties.

  Graag zou ik horen hoe hierover gedacht word.

  Met vriendelijke groet,

  Mark

Related Topics

Collapse

Working...
X