Announcement

Collapse
No announcement yet.

Elements w/in family not at proper elevation?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Elements w/in family not at proper elevation?

    Hi all!

    I need to ask for some help with this. I'm working on a water control structure. And I'm creating a Sluice Gate for it.

    When I'm in the Family Editor, it looks great. But when I load it into my project file, I get what's shown in the attached image. With the exception of the brackets and bolts (called out in the image plus their counter parts on the other side), EVERYTHING is about 2.5 feet higher than it should be.

    I'm at a loss as to what this could be.

    Attached Files
    Don Ireland

    #2
    I'm sorry to phrase it this way, but it's just a poorly constrained family. Editing the family from the project file you provided breaks multiple constraints before I even look at it in the editor.

    Does the gate need to be parametric, or are you keeping it at just one size? The modeling techniques you used (multiple groups of components grouped together) never really ends up working well.
    Developer at Anguleris BIMsmith Marketplace.
    Previously at Sumex Design for ARCAT.com

    Comment


      #3
      Originally posted by Andrew K View Post
      I'm sorry to phrase it this way, but it's just a poorly constrained family. Editing the family from the project file you provided breaks multiple constraints before I even look at it in the editor.
      Yes. I saw that it breaks and planned to fix that but when I saw the issue of things not being at the reference level like they're supposed to be, I wanted to figure that out first.
      Originally posted by Andrew K View Post
      Does the gate need to be parametric, or are you keeping it at just one size? The modeling techniques you used (multiple groups of components grouped together) never really ends up working well.
      I started out with a family that someone else had used on another project. The original family used NO parameters. I'm trying to make it parametric -- I'll eventually have three different instances of this gate each with different heights/widths.

      P.S. I think I can fix the other breaking parameters -- but this issue of the reference level just has me flabbergasted.
      Last edited by doni49; April 12, 2017, 07:11 PM.
      Don Ireland

      Comment


        #4
        I've gone through and fixed the parameters that were breaking (at least based on all my tests -- I only tested using numbers that are within realm of what we might really use).

        But there's no improvement on the issue of things not being at the floor elevation (which is where the reference level is).
        Attached Files
        Last edited by doni49; April 12, 2017, 08:08 PM.
        Don Ireland

        Comment


          #5
          Originally posted by doni49 View Post
          I've gone through and fixed the parameters that were breaking (at least based on all my tests -- I only tested using numbers that are within realm of what we might really use).

          But there's no improvement on the issue of things not being at the floor elevation (which is where the reference level is).
          I get 6 constraint errors just trying to open the family. I'll blow them off and see what I can see

          the bottom of the box and side brackets are not locked to the level in the family. And the family is placed associated to the Upper Floor in your model, not the Lower Floor which puts the bottom of the side supports at the Lower Level with the bottom of the box at the Upper Floor level 3" higher
          Last edited by Dave Jones; April 12, 2017, 08:45 PM. Reason: verbiage
          I'm retired, if you don't like it, go around!

          Comment


            #6
            STRANGE! I have no idea what I changed that (seems to have) fixed it as I wasn't making any changes that should effect the height of ANYTHING. But I was doing some minor cleanup on a few things and when I reloaded the family into my project, it was at the floor like it's intended to be.
            Attached Files
            Don Ireland

            Comment


              #7
              Originally posted by Dave Jones View Post
              I get 6 constraint errors just trying to open the family.
              I don't know what to say. I had no errors when I changed parameters (specifically trying to break the family) and got none. I hate when I can't reliably reproduce a problem -- it makes tracking down exactly what the problem is VERY DIFFICULT (on both me and anyone who tries to help). :banghead:
              Don Ireland

              Comment


                #8
                Originally posted by doni49 View Post
                I don't know what to say. I had no errors when I changed parameters (specifically trying to break the family) and got none. I hate when I can't reliably reproduce a problem -- it makes tracking down exactly what the problem is VERY DIFFICULT (on both me and anyone who tries to help). :banghead:
                see my edit to my OP

                this after locking the box and side supports to the level in the family. If the bottom of the box is supposed to sit on the Lower Level then you need to place the family in that level view with that level set as the work plane
                Last edited by Dave Jones; April 12, 2017, 08:49 PM.
                I'm retired, if you don't like it, go around!

                Comment


                  #9
                  screen shot: the box on the left is the one you placed "somewhere". The one in the middle is mine placed in the Lower floor view and the one on the right is mine placed in the Upper floor view. Take your choice. Your family with edits is attached
                  Attached Files
                  I'm retired, if you don't like it, go around!

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  Working...
                  X