Donate Now Goal amount for this year: 2500 USD, Received: 1627 USD (65%)

Results 1 to 8 of 8

Thread: Dynamo van list terug naar Element

  1.    #1
    Junior Member
    Join Date
    June 14, 2019
    Posts
    6
    Current Local Time
    12:32 AM

    Question Dynamo van list terug naar Element

    Hallo,

    Ik ben nieuw op het gebied van Dynamo en ben benieuwd of er mensen zijn die kennis hebben van het géén ik zoek.
    Dynamo van list terug naar Element-dynamo-knipsel.png

    Hierboven filter ik naar de het systeem naam, mijn systeem naam is namelijk één set.
    Ik wil vanaf de lijst weer terug naar element zodat ik de lengte eruit kan halen en een parameter eraan kan koppelen.

    Is er iemand die mij hierbij kan helpen?

    Mvg,

    Jan Willem

  2.    #2
    Moderator Robin Deurloo's Avatar
    Join Date
    July 7, 2011
    Location
    Rotterdam, Holland
    Posts
    1,228
    Current Local Time
    12:32 AM
    Ik probeer even te bedenken wat je aan het doen ben.

    Je filterd namelijk eerst op TECE Aluplex buis op rol met de List.FilterByBoolMask en vervolgens voeg je aan het einde deze twee uitkomsten weer samen naar 1 lijst en ik begrijp niet helemaal waarom.


    Ik denk zoiets:
    Dynamo van list terug naar Element-revitforum-dynamo-filter-sysemname.jpg

    Ik zou ook kijken of je het selecteren van de element kunt overslaan, door bijvoorbeeld elle elementen uit een category te pakken. Op die manier sluit je 'user error' uit wanneer een element per ongeluk niet geselecteerd wordt.

    Dit doe je met de Categoreis en de All elements of Category node.
    Last edited by Robin Deurloo; Yesterday at 10:43 AM.

  3.    #3
    Junior Member
    Join Date
    June 14, 2019
    Posts
    6
    Current Local Time
    12:32 AM
    Hallo Robin,

    Bedankt voor je snelle reactie!
    Dat klopt, niet al te veel kennis vandaar de dubbele zoekfunctie.

    Ik zal proberen uit te leggen wat de stappen zijn die ik wil doen. Het is namelijk voor Prefab Water.
    - Leidingen selecteren
    - TECE Aluplex buis op rol eruit filteren
    - System Name (deze is namelijk gelijk per water set) filteren
    - Hieruit wil ik de Section filteren (section hoort bij het systemnaam dus kw3 bv)
    - Uit de section wil ik een lengte uit laten rollen dat dezelfde section nummers gecalculeerd worden en ingevuld worden.


    Hier kan ik een tag aan hangen zo kan ik om de bocht heen doormeten.
    Attachment 36845

    Ik krijg in dynamo de UniqueItems (list) niet naar elementen toe.
    Achter de Element.GetParameterValueByName zet ik List.UniqueItems om al dezelfde items één te maken. Ze horen namelijk bij elkaar.

    Mvg,

    Jan Willem
    Dynamo van list terug naar Element-dynamo-knipsel-2.png

  4.    #4
    Moderator Robin Deurloo's Avatar
    Join Date
    July 7, 2011
    Location
    Rotterdam, Holland
    Posts
    1,228
    Current Local Time
    12:32 AM
    OK ik heb even moeten kijken wat die Section precies betekend, maar als ik het goed begrijp zijn dat steeds stukken tot aan een verbinding en je wil dus per section de totale lengte weten.

    Je krijgt dan dus bijvoorbeeld

    System Name = hw1
    section 1 = 3000mmm
    section 2 = 1500mm
    section 3 = 2500mm

    System Name = kw1
    section 1 = 1000mm
    section 2 = 500mm

    etc.

  5.    #5
    Junior Member
    Join Date
    June 14, 2019
    Posts
    6
    Current Local Time
    12:32 AM
    Hallo,

    Ja dat is precies wat ik zoek, ik kan dan namelijk dynamo een waarde in laten vullen en taggen.

    Met vriendelijke groet,

    Jan Willem

  6.    #6
    Junior Member
    Join Date
    June 14, 2019
    Posts
    6
    Current Local Time
    12:32 AM
    Quote Originally Posted by Robin Deurloo View Post
    OK ik heb even moeten kijken wat die Section precies betekend, maar als ik het goed begrijp zijn dat steeds stukken tot aan een verbinding en je wil dus per section de totale lengte weten.

    Je krijgt dan dus bijvoorbeeld

    System Name = hw1
    section 1 = 3000mmm
    section 2 = 1500mm
    section 3 = 2500mm

    System Name = kw1
    section 1 = 1000mm
    section 2 = 500mm

    etc.
    Dat klopt helemaal.
    Even een extra opmerking, zoals je zelf ook al gezien hebt is de Section niet identiek maar wel onder de hw1 of kw1.
    Als ik de totale section lengte kan krijgen die bij de desbtreffende System name hoor ben ik waar ik moet zijn.

    Mvg,

    Jan Willem

  7.    #7
    Moderator Robin Deurloo's Avatar
    Join Date
    July 7, 2011
    Location
    Rotterdam, Holland
    Posts
    1,228
    Current Local Time
    12:32 AM
    Ik wil hier nog wel wat verder in duiken, maar ik ga morgen op vakantie en moet dus nog wel het een en ander doen voordat ik weg ga, weet niet of dat voor die tijd dus nog gaat lukken. Zo niet dan zijn er nog wel wat andere mensen die kunnen helpen, hoewel de meeste echte goeie in het engelse deel van dit forum zitten. Dus mocht het hier in het Nederlndse niet lukken, zou ik het in het engelse deel even proberen.

  8.    #8
    Junior Member
    Join Date
    June 14, 2019
    Posts
    6
    Current Local Time
    12:32 AM
    Is goed, ik wacht dit weekend even af en zal maandag kijken of het je gelukt is. Zal anders in engels proberen te zetten taalkundig niet extreem sterk in engels) maar vaak begrijpen ze het. Ik zal een forum bericht plaatsen bedankt in ieder geval voor je hulp!

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: April 7th, 2019, 04:15 AM
  2. Ahn data omzetten naar topo
    By HansLammerts in forum Nederlands forum
    Replies: 0
    Last Post: February 2nd, 2019, 09:09 AM
  3. Dynamo “list at level” feature explained
    By Simply Complex in forum Blog Feeds
    Replies: 0
    Last Post: February 3rd, 2017, 11:15 PM
  4. Get Element IDs from list
    By archie456 in forum Dynamo BIM
    Replies: 5
    Last Post: January 28th, 2016, 02:26 PM
  5. Filtered Element Collector using a List of System Family Categories?
    By Twiceroadsfool in forum Third party Add-Ins, API and R&D
    Replies: 1
    Last Post: February 27th, 2012, 11:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •