Donate Now Goal amount for this year: 2500 USD, Received: 1869 USD (75%)

Results 1 to 3 of 3

Thread: INVENTOR - REVIT Lighting fixtures

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    October 18, 2016
    Posts
    26
    Current Local Time
    03:58 PM

    INVENTOR - REVIT Lighting fixtures

    Geachte,

    Op vraag van een klant zou ik een model moeten aanmaken vanuit een CADfile ( Inventor ).

    Nu is het zo dat als ik deze exporteer vanuit inventor naar een .RFA ( Enviroments -> BIM Exchange -> Export building components -> opslaan als .RFA ) en als volgt importeer in Revit, dan is deze 1 blok.. Als ik hiervan nu bv de verlichtte tubes wil aanpassen van materiaal, veranderd al het materiaal aangezien dit 1 block geworden is.
    Is hiervoor een manier om dit wel te doen / de blok nadien terug te splitsen ?

    alle aparte onderdelen opslaan als .DWG heb ik ook geprobeerd, maar word dan sterk vergroot en moet deze opnieuw geconstrained worden (zonder goede afloop)

    Kan iemand me hierbij helpen aub ?

    Mvgr,

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    October 18, 2016
    Posts
    26
    Current Local Time
    03:58 PM
    Quote Originally Posted by Allu View Post
    Geachte,

    Op vraag van een klant zou ik een model moeten aanmaken vanuit een CADfile ( Inventor ).

    Nu is het zo dat als ik deze exporteer vanuit inventor naar een .RFA ( Enviroments -> BIM Exchange -> Export building components -> opslaan als .RFA ) en als volgt importeer in Revit, dan is deze 1 blok.. Als ik hiervan nu bv de verlichtte tubes wil aanpassen van materiaal, veranderd al het materiaal aangezien dit 1 block geworden is.
    Is hiervoor een manier om dit wel te doen / de blok nadien terug te splitsen ?

    alle aparte onderdelen opslaan als .DWG heb ik ook geprobeerd, maar word dan sterk vergroot en moet deze opnieuw geconstrained worden (zonder goede afloop)

    Kan iemand me hierbij helpen aub ?

    Mvgr,
    Reply niet meer nodig .. Dimensions stonden bij het importeren op "Auto-detect" Eenmaal ik deze alsook op mm gezet had, is de import normaal verlopen.

  3. #3
    Moderator Robin Deurloo's Avatar
    Join Date
    July 7, 2011
    Location
    Rotterdam, Holland
    Posts
    1,249
    Current Local Time
    04:58 PM
    Dat zijn de beste vragen, waar degene die ze stelt ze zelf oplost. Mooi dat het probleem is verholpen!

Similar Threads

  1. lighting fixtures reducing performance?
    By redmonki in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 7
    Last Post: January 13th, 2016, 01:43 PM
  2. lighting fixtures (ceiling) rendered on pc but fails in cloud rendering
    By mdingemanse in forum Rendering and Gallery
    Replies: 3
    Last Post: June 26th, 2015, 08:20 AM
  3. Lighting fixtures Category, nesting, hosting
    By anthonyB in forum Architecture - Family Creation
    Replies: 4
    Last Post: August 21st, 2014, 10:20 PM
  4. interior rendering without using lighting fixtures
    By ehsanshp in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 8
    Last Post: April 29th, 2013, 03:26 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •