Announcement

Collapse
No announcement yet.

NLRS DRS en civiele templates

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  NLRS DRS en civiele templates

  Ik probeer te doorgronden hoe het nu zit met de ontwikkeling van Nederlandse templates. Volgens mij is het zo dat de DRS is geevolueerd tot de NLRS. Deze wordt beheerd door stichting SRS en hierbij is de site van RevitGG nu een klankboard groep voor Revit gebruikers in Nederland. Zie ik dat juist?

  Forum: DRS – Dutch Revit Standards | RevitGG

  DE vragen die ik heb gaan over de kaders en toepassingsgebieden die toepassing van NLRS (on)mogelijk maakt.

  - worden er voor verschillnde disciplines verschillende templates beschikbaar gesteld? Hoe werkt dit?
  - in hoeverre worden civiele objectdefinities en werkmethoden ondersteund vanuit NLRS? Is er een wezenlijk ander verschil met de template die CIB uitgeeft die niet onder SRS valt? Kent iemand van jullie deze template uberhaupt?

  https://www.civilinfrabnl.nl
  Last edited by HansLammerts; June 8, 2018, 07:21 AM.

  #2
  Ik heb zelf ook wel eens naar de DRS/NLRS gekeken, maar ik ben het nog nooit bij één van mijn opdrachtgevers tegengekomen. De (grote) ingenieursbureaus waar ik voor werk gebruiken allemaal een eigen template afgestemd op hun eigen workflow.
  Persoonlijk vind ik de DRS niet fijn, veel te omslachtig en veel te veel regeltjes. Je moet BIM en de techniek gebruiken om je model beter te maken en dat doe je volgens mij niet als je helemaal vast zit in allemaal regeltjes die dan voor extra fouten kunnen zorgen.
  Last edited by Marcel Jansen; June 8, 2018, 09:56 PM.
  www.jansenengineering.nl

  Comment


   #3
   Sinds een paar maanden is onze template omgebouwd naar NLRS. Blij worden we er niet van maar blijkbaar staat bij de RGD dit als eis.
   NLRS is omslachtig net als de BIM/ILS level eisen (building stories) (bijv. wand op 1e verdvloer level met offset naar beneden ter dikte afwerklaag), op die manier gaan we weer fouten inbouwen.
   Maar ja, zo wil men het.

   Comment


    #4
    Ik ben ook geen fan van de NLRS en gebruik deze ook niet. De ILS probeer ik wel.

    @jpdomein, hoe wil je wanden dan wel doen? Zou je een extra level willen voor bovenkant ruw en ze daar op zetten? Ik deed dit voorheen ook, maar heb met een project best wel wat gedoe gehad met het kopieeren van groups naar andere levels, waarbij wanden en andere objecten niet naar het juiste level gingen, dat ik daar vanaf ben gestapt. Het is even wennen, maar uiteindelijk prima te doen. En ik begrijp ook waarom dit is. De extra level gaan namelijk niet mee naar de IFC (geen building story), waardoor wanden niet meer weten waar ze op staan en dit voor het uittrekken van wanden ineens een stuk lastiger is omdat je niet meer alle wanden op de eerste verdieping kunt selecteren.
    Company Website: www.deurloobm.nl
    Revit Ideas: Is this family Mirrored? | Approve warnings | Family Type parameter just those in the family

    Comment


     #5
     Sinds kort gebruiken wij de template van Itannex, deze heb ik zelf wel wat aangepast.
     Voor ons is het eigenlijk niet te doen om zelf een complete bibliotheek op te bouwen. Een template zouden we wel zelf helemaal vanaf 0 op kunnen bouwen alleen dan pas ik liever gewoon de Itannex template aan zodat de basis in ieder geval goed is.

     Ben alleen nog aan het twijfelen of ik de huidige template van 2020 gewoon update naar 2021, of dat ik de nieuwe template van Itannex voor 2021 weer ga aanpassen. Het belangrijkste vind ik eigenlijk dat de object styles en materialen tussen de family's en de template nog stroken.

     Omdat ik de enige binnen het bedrijf ben die behendig is met Revit, is het voor mij wel lastig om tussen al mijn modelleer werk ook nog voor langere perioden aan de template te werken. Dat is ook de reden dat we een betaalde bibliotheek hebben aageschaft, dat scheelt mij heel veel family's bouwen.

     Ik probeer zelf in mijn familys wel de shared parameters en de assembly codes (nl-sfb) en keynote (nl-sfb materiaalcodes) van de NLRS te gebruiken. Maar echt naar de basis ILS werken gaat mij nog iets te ver.

     Ik heb ook niet echt concrete shared parameter bestanden of documentatie van de ILS waar ik echt wat aan heb tijdens het modelleren, over het algemeen is die documentatie van de basis ILS over IFC bestanden nogal vaag, ze zeggen wel wat ze allemaal willen zien, maar hoe de parameters precies moeten heten of waar ze vandaan moeten komen is voor mij een raadsel.
     Last edited by Modderhoop; April 16, 2020, 06:23 AM.
     Most familiair With Revit Architecture. Using Itannex Smartrevit.
     Running Revit on:
     [Xeon W2125, 16GB 2666mhz, Quadro P4000]
     _[i7 9700k, 32GB 3200mhz, MSI 980ti G6 gaming]
     [i5 6500, 16GB 2400mhz, MSI 1650 Aero]_[Ryzen 2600, 16GB 3200mhz, Gigabyte 1650 OC 4G]

     Comment

     Related Topics

     Collapse

     Working...
     X