Donate Now Goal amount for this year: 2500 USD, Received: 1627 USD (65%)

View Poll Results: Average experience of the speed of this site

Voters
22. You may not vote on this poll
  • Slow

    1 4.55%
  • Below Average

    9 40.91%
  • Average

    10 45.45%
  • Above Average

    1 4.55%
  • Fast

    1 4.55%
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22

Thread: Revit Forum - Site Performance

  1. #1
    Administrator Munkholm's Avatar
    Join Date
    December 7, 2010
    Location
    Kingdom of Denmark
    Posts
    4,221
    Current Local Time
    04:45 PM

    Revit Forum - Site Performance

    Everyone.

    There´s been a few people mentioning that this site is performing slowly.
    And honestly, we are not about to move the site, if it´s really only a few people who are having problems. On the other hand, we´d be more than willing to move to another server (and server location) if it turns out to be a common thing.

    So please participate in this (not very scientific) poll

    And please note that every server will bee slow on occasions, so we´re asking for your average experience of the speed of this site.

    BTW: If you vote for "Slow" please follow up with a post, letting us know where in the world you are accessing the site from. Thanks.

  2. #2
    Administrator Gordon Price's Avatar
    Join Date
    December 7, 2010
    Location
    Rotterdam, South Holland
    Posts
    3,048
    Current Local Time
    04:45 PM
    Portland, Oregon, USA
    Slow as in 1-5 second delays at times, at least a few times a week. Sometimes as much as a 10 second delay. Delays can be in page load times, and also pauses when posting. Delays can happen at home (fairly fast connection) or at work (embarrassingly slow connection).

    Thanks for looking into it!
    Gordon

  3. #3
    Administrator Ian.Kidston's Avatar
    Join Date
    December 7, 2010
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1,145
    Current Local Time
    12:45 AM
    Melbourne, Australia

    Average page load and posting. A slight delay at times but not at all a problem.

    Fastest cable internet connection available in Oz.

    Cheers,

  4. #4
    Moderator
    "RFO 2012 Spelling Bee Champion"
    Alex Cunningham's Avatar
    Join Date
    December 8, 2010
    Location
    Northern California
    Posts
    3,567
    Current Local Time
    07:45 AM
    Quote Originally Posted by Gordon Price View Post
    Portland, Oregon, USA
    Slow as in 1-5 second delays at times, at least a few times a week. Sometimes as much as a 10 second delay. Delays can be in page load times, and also pauses when posting. Delays can happen at home (fairly fast connection) or at work (embarrassingly slow connection).

    Thanks for looking into it!
    Gordon
    I experience things like Gordon as well. Sometimes it takes over 30 seconds for the pages to load. Both on our 10mbs work internet and 40mbs home internet.
    Sacramento, CA, USA

    From my experiences with this stuff its normaly the DB query times... I had my current hosting company move my DB to server that wasnt stressed as much CPU wise.

  5. #5
    Forum Co-Founder iru69's Avatar
    Join Date
    December 7, 2010
    Location
    United States
    Posts
    1,632
    Current Local Time
    07:45 AM
    Seattle, Washington, USA
    I'm on the fence between "Average" and "Below Average". Most of the time, browsing, it's fine. I've noticed sometime when I post, there are really long delays... sometimes more than ten seconds. But most of the time, it's fine. If you would have asked me a couple weeks ago, I would have said AUGI was much faster. But now comparing them side by side, I'm not noticing a huge difference.

    This post, posted instantly for instance.

    edit: so then I realized I should add my location, so when I went to update the post and clicked save, it went for about 30 seconds before I hit the refresh button on my browser... however, it did record the edit. That's the kind of inconsistency I commonly get.
    Last edited by iru69; January 19th, 2011 at 09:06 PM. Reason: update

  6. #6
    French Moderator jbenoit44's Avatar
    Join Date
    December 7, 2010
    Location
    Nantes, France
    Posts
    1,380
    Current Local Time
    03:45 PM
    Nantes, France.

    Sometimes getting New posts takes 15-20 sec. Smells like the old times with RTC connection.

    and seams really slow tonight.....bellow average regarding the poll.

    just open a new window, takes 27 sec. to get the front page.10 to new posts.

  7. #7
    Moderator
    "Mark Twain"
    mdradvies's Avatar
    Join Date
    December 16, 2010
    Location
    Boxtel, Netherlands
    Posts
    4,551
    Current Local Time
    02:45 PM
    Well, mine is fast (that is, when my ISP isn't cutting me off). Probably due to the fact that we're practically neighbours, but hey: let us Europeans have fun some time...

    I'm in the Netherlands by the way...
    Last edited by mdradvies; January 19th, 2011 at 09:36 PM. Reason: added location

  8. #8
    Forum Addict elton williams's Avatar
    Join Date
    December 7, 2010
    Location
    Gold Coast
    Posts
    2,621
    Current Local Time
    12:45 AM
    Gold Coast, Oz

    I occasionally get those slow downs too, maybe once or twice a week but it doesn't really bother me. If i do a trace route all my international comms. come via sydney anyway. I voted 'average' for this poll as i find, on average, it's no different than most other sites. Or maybe i'm just used to living on the other side of the planet...

  9. #9
    Revit Rendering Guru
    Join Date
    December 7, 2010
    Posts
    98
    Current Local Time
    07:45 AM
    Oregon, USA

    Below average most of the time, with occasional periods of average. My experience is pretty much the same as described by Gordon and iru.

  10. #10
    JCM
    JCM is offline
    Spanish Moderator JCM's Avatar
    Join Date
    December 17, 2010
    Location
    Pembroke Pines, FL
    Posts
    571
    Current Local Time
    10:45 AM
    Quote Originally Posted by muttlieb View Post
    Oregon, USA

    Below average most of the time, with occasional periods of average. My experience is pretty much the same as described by Gordon and iru.
    Miami, FL

    My experince is also similar, but overall average. The way I see it is, the slower the better.. means more people are being exposed to the forums

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Revit 2012 & 3D performance...
    By muttlieb in forum Architecture and General Revit Questions
    Replies: 7
    Last Post: October 12th, 2011, 04:06 PM
  2. Revit Performance Drop Off
    By Alex Cunningham in forum Hardware and Infrastructure
    Replies: 14
    Last Post: April 16th, 2011, 03:05 PM
  3. Revit Forum - Site Performance v2.0
    By Munkholm in forum Forum Suggestions and Feedback
    Replies: 14
    Last Post: February 6th, 2011, 03:29 PM
  4. Revit file performance/Graphics card drivers
    By safoulkes in forum Hardware and Infrastructure
    Replies: 11
    Last Post: December 23rd, 2010, 03:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •